Συχνές ερωτήσεις

Τι είναι το όνομα χώρου (Domain Name) & πως το αποκτώ;

Το Domain Name (Όνομα Χώρου Διαδικτύου) είναι το όνομα που επιλέγουμε να δώσουμε στο site μας και ακολουθείται από μια κατάληξη, συνήθως [.gr] ή [.com].
Το domain name το ενοικιάζουμε συνήθως για 2 χρόνια και δεν μπορούμε να το αγοράσουμε εφάπαξ. Ωστόσο μπορούμε να το ανανεώσουμε πριν τη λήξη του. Μπορείτε να αποκτήσετε ένα domain name μέσω της ιστοσελίδας μας.

Είναι διαθέσιμο το όνομα χώρου (Domain Name) που χρειάζομαι;

Για να ελέγξετε ποιά ονόματα είναι ελεύθερα για καταχώρηση (ενοικίαση) θα πρέπει να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του μητρώου ονομάτων στο http://www.gr και όχι κάποια άλλη ιστοσελίδα ή μηχανή αναζήτησης (Google, κτλ).

Ποιες επιλογές έχω για τη φιλοξενία της ιστοσελίδας;

Μετά την αγορά του ονόματος και την δημιουργία της ιστοσελίδας σας, χρειάζεστε ένα πακέτο φιλοξενίας ιστοσελίδων (Web Hosting). Το μέγεθος και το κόστος του πακέτου φιλοξενίας συσχετίζεται με το περιεχόμενο της ιστοσελίδας αλλά και τους στόχους που έχετε για την ιστοσελίδα σας.

Ποια είναι η διάρκεια συμβολαίου για τα πακέτα φιλοξενίας;

Τα πακέτα φιλοξενίας έχουν 12μηνη διάρκεια.

Σε πόσο χρονικό διάστημα θα έχω ιστοσελίδα;

Το χρονικό διάστημα παράδοσης μιας ιστοσελίδας εξαρτάται από την έκταση περιεχομένου της ιστοσελίδας και από το πόσο άμεσα θα γίνει η παράδοση όλου του υλικού (κείμενα & περιγραφές, φωτογραφίες, βίντεο) που χρειαζόμαστε για να δουλέψουμε.

Τι πρέπει να κάνω για να προετοιμάσω το υλικό για την ιστοσελίδα μου;

Σε κάθε περίπτωση η προετοιμασία για την κατασκευή μιας ιστοσελίδας θα καθοδηγείται από εμάς και θα εξαρτηθεί από το ύφος και το αντικείμενό της. Μέσω ενός ερωτηματολογίου θα κατευθύνουμε την κατηγοριοποίηση των πληροφοριών όπως, πληροφορίες για την επιχείρηση (προφίλ, τρόποι επικοινωνίας, αποστολής προιόντων και πληρωμές), φωτογραφικό υλικό και υλικό βίντεο.

Πόσο συχνά πρέπει να ενημερώνω την ιστοσελίδα μου;

Ένα website για να είναι επιτυχημένο θα πρέπει να ενημερώνεται τακτικά με τα τρέχοντα νέα, προσφορές ή προιόντα. Η ενημέρωση θα γίνεται σε συνεννόηση με εμάς και εφόσον υπάρχει καινούριο υλικό. Στην περίπτωση eshop καλό είναι η ανανέωση να ακολουθεί την τάση της αγοράς (εκπτωτικές περίοδοι, εορταστικές περίοδοι κ.ά.)

Θα μπορώ να κάνω αλλαγές στην ιστοσελίδα μου;

Όλα τα website που παραδίδουμε έχουν δυναμική σχεδίαση ώστε να μπορείτε εύκολα και γρήγορα να αλλάξετε κείμενα, εικόνες ή περιεχόμενο στο blog.

Μπορώ να μεταφέρω την ιστοσελίδα μου σε εσάς μόνο για φιλοξενία;

Μπορούμε να αναλάβουμε να φιλοξενήσουμε την ιστοσελίδα σας, αλλά δε μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλειά της ή να την υποστηρίξουμε επιτυχώς αν δεν είναι σχεδιασμένη σε σύγχρονο προγραμματιστικό περιβάλλον.

Πως μπορώ να έχω πρόσβαση στα email μου;

Στο email σας μπορείτε να έχετε πρόσβαση από το κινητό, το tablet, το σταθερό υπολογιστή (ή laptop) μέσω κάποιου email client (π.χ. Microsoft Outlook, Mozilla Thunderbird) ή ακόμα και μέσω κάποιου web browser (π.χ. Google Chrome, Mozilla Firefox). Η εταιρική σας ταυτότητα είναι πολύ σημαντική και το να έχετε email με την επωνυμία σας είναι εξαιρετικά σημαντικό. Αναλαμβάνουμε να σας καλύψουμε για να έχετε πρόσβαση στο email σας από πολλά σημεία.

Πως μπορώ να είμαι στην πρώτη θέση στη Google;

Μέσω επιλογής λέξεων κλειδιών (SEO) και καμπάνιας στα AdWords μπορούμε να καταφέρουμε να είναι η ιστοσελίδα σας στις πρώτες θέσεις της Google. Η διαφήμιση θα πρέπει να είναι μια συνεχιζόμενη διαδικασία που πρέπει να ανατροφοδοτούμε συνεχώς.

0